Radnici DOO ,, Komunalno-Lim” danima sprovode aktivnosti uređenja zelenih površina i drvoreda u gradu.

Rukovodilac  Radne jedinice „ Čistoća“ Senad Pačariz kaže da su pristupili  redovnim aktivnostima, koje su planom i programom rada predviđene za ovaj period godine.

-Ove se aktivnosti odnose  na uređenje zelenih površina u gradskoj i prigradskoj zoni, kao i orezivanje stabala na javnoj površini.  Drvoredi koji nisu uređeni predstavljaju potencijalnu opasnost za građane, pa u tom pravcu sprovodimo akciju orezivanja kako u gradskom parku ali i na drugim mjestima gdje se stabla nalaze na javnoj površini. Što se tiče stabala orezuju se ona koja su svojim habitusom prešla površinu na kojoj rastu, gdje očigledno postoji opasnost pada grana, čitavih stabala ali posebno osušenih djelova stabla. U narednom periodu sprovešćemo i akciju zasada zelenila gdje treba i gdje je oštećeno, kao i cvjetnih zasada u gradskom parku na koje su naši sugrađani i navikli.

Pored pomenute akcije, Komunalno preduzeće sprovodi i akciju popunjavanja udarnih rupa, koje su se pojavile na gradskim ulicama kao posledica izuzetno hladne i snjegovite zime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *